Esimerkki liikematkavaatimuksista seuraavassa tapauksessa: Valko-Venäjä Viisumi Suomalainen kansalaisille

  1. Viisumi saattaa olla tarpeen

    Valko-Venäjä on ottanut käyttöön viisumivapauden enintään 30 päivän matkalle. Matkustajan:

    • Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta saapumispäivästä ja siinä tulee olla yksi tyhjä sivu
    • Tulee pystyä todistaman riittävät varat matkalle: minimissään 46 ruplaa/päivä oleskelun ajaksi
    • Matkavakuutustodistuksessa tulee olla seuraavat tiedot: vakuutusyhtiön nimi, osoite ja puhelinnumero, vakuutuksenottajan koko nimi, vakuutuksen voimassaoloaika, selvitys siitä, että vakuutus on voimassa Valko-Venäjällä ja tieto siitä, että vakuutus kattaa vähintään EUR 10.000 edestä sairauskuluja
    • Tulee saapua maahan ja poistua maasta lentoteitse Minskin lentoaseman kautta  
    • Tulee esittää jatko-/paluulennon lentolipuista kopiot
    • Tulee huolehtia kaikista asiakirjoista koskien seuraavaa matkakohdetta
    • Tulee huolehtia mahdollisesta Venäjän kauttakulkuviisumista, mikäli matka kulkee Venäjän kautta
    • Tulee hankkia vahvistus lentoyhtiöltä siitä, että lennolle on mahdollista päästä ilman viisumia  - kyseinen käytäntö saattaa vaihdella.


    Yli 30 päivän kestoisille matkoille vaaditaan viisumi. Viisumivaatimukset ovat  Visumservice-infopaketissa.

  2. Passi

    Hakijan tämänhetkinen passi. Passin on täytettävä seuraavat vaatimukset:

    • Sen on oltava voimassa kolme kuukautta matkan päättymisestä
    • Siinä on oltava vähintään kaksi tyhjää sivua viisumia varten
    • Se ei saa olla millään tapaa vahingoittunut

  3. Valokuva

    Sinun on toimitettava valokuva. Lataa valokuvasi verkkoon ja me muokkaamme ja tulostamme sen täyttämään lähetystön vaatimukset. Seuraa https://visumservice.fi/photo-service -sivua kuvasi lataamiseen verkkoon.


    Voit vaihtoehtoisesti toimittaa kaksi värillistä passikuvaa, jotka täyttävät seuraavat tarkat kriteerit: niiden on oltava enintään kolmen kuukautta vanhoja ja otettuna valkoista taustaa vasten, ja niiden on oltava tulostettu korkealaatuiselle valokuvapaperille, niiden on oltava kooltaan 35 mm kertaa 45 mm ja niiden on näytettävä pääsi kokonaan suoraan edestä siten, että kasvot ovat keskellä, ja niillä on neutraali (hymytön) ilme. Et saa käyttää saati silmälaseja tai päähineitä paitsi uskonnollisessa tarkoituksessa. Valokuviasi ei saa nitoa kiinni hakemukseesi, eikä niissä saa olla merkkejä teipistä tai niiteistä.

  4. Kutsukirje

    Kutsukirje hakijan vierailulle kutsuneelta yritykseltä. Kopio sallitaan. Kirjeen on:

    • Oltava kirjoitettu yrityksen omalle kirjepaperille
    • Sisällettävä hakijan nimi ja kansalaisuus
    • Sisällettävä hakijan ammattinimike ja työsuhteen aloituspäivä 
    • Eriteltävä vierailun sijainti ja tarkoitus
    • Eriteltävä maahantulojen määrä ja vaaditun viisumin voimassaoloaika
    • Sisällettävä maahantulo- ja maasta poistumispäivä(t) 
    • Sisällettävä kutsuneen yrityksen/tahon yhteystiedot
    • Sisällettävä kutsuneen yrityksen leima
    • Oltava allekirjoitettu, kopiona tai alkuperäisenä

  5. Vakuutustodistus

    Alkuperäinen sairausvakuutuksen kattavuutta osoittava todistus. Todistuksen on:

    • Oltava kirjoitettu vakuutusyhtiön omalle kirjepaperille
    • Ilmoitettava ulkomaisen vakuutusyhtiön tai kansainvälisen apua järjestävän yrityksen nimi, osoite ja puhelinnumero
    • Ilmoitettava hakijan koko nimi 
    • Todettava vakuutuksen olevan voimassa koko matkan keston ajan 
    • Todettava vakuutuksen olevan voimassa maailmanlaajuisesti tai ”Valkovenäjän tasavallassa”
    • Todettava, että lääketieteelliset evakuointikulut katetaan
    • Ilmaistava lääketieteellisen vastuun kattavan vähintään 10 000 euroa
    • Ilmaistava vakuutuksen voimassaoloajan alkamis- ja loppumispäivät
    • Oltava kirjoitettu englanniksi

  6. Viisumihakemuslomake

    Yksi huolellisesti täytetty ja allekirjoitettu hakemuslomake.

  7. Visumservice Tilauslomake

    Kopio verkkosivuillamme tehdystä viisumitilauksesta, joka on lähetetty sinulle sähköpostiin.

    Mikäli tilausta ei ole tehty verkkosivuilla, infopaketissamme on viisumitilauslomake, joka tulee täyttää ja toimittaa.

    Huomioithan, että kaikki maksut veloitetaan vasta kun viisumiprosessi on valmis.

  8. Vuoden monikertaviisumin hakijat

    Matkustajien, jotka hakevat yhden vuoden monikertaviisumia, on toimitettava alkuperäinen kutsukirje. Kopio kutsukirjeestä ei kelpaa.

  9. Matkustusilmoitus (suositellaan lämpimästi)

    Suomen ulkoasiainministeriö suosittelee Suomen kansalaisia tekemään matkustusilmoituksen. Ole huoletta ja anna meidän tehdä matkustusilmoitus puolestasi. Tilataksesi tämän lisäpalvelun, on sinun täytettävä tässä infopaketissa oleva lomake ja lähetettävä se meille muiden asiakirjojesi ohella.

Esimerkki lomamatkavaatimuksista seuraavassa tapauksessa: Valko-Venäjä Viisumi Suomen kansalaisille

  1. Viisumi saattaa olla tarpeen

    Valko-Venäjä on ottanut käyttöön viisumivapauden enintään 30 päivän matkalle. Matkustajan:

    • Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta saapumispäivästä ja siinä tulee olla yksi tyhjä sivu
    • Tulee pystyä todistaman riittävät varat matkalle: minimissään 46 ruplaa/päivä oleskelun ajaksi
    • Matkavakuutustodistuksessa tulee olla seuraavat tiedot: vakuutusyhtiön nimi, osoite ja puhelinnumero, vakuutuksenottajan koko nimi, vakuutuksen voimassaoloaika, selvitys siitä, että vakuutus on voimassa Valko-Venäjällä ja tieto siitä, että vakuutus kattaa vähintään EUR 10.000 edestä sairauskuluja
    • Tulee saapua maahan ja poistua maasta lentoteitse Minskin lentoaseman kautta  
    • Tulee esittää jatko-/paluulennon lentolipuista kopiot
    • Tulee huolehtia kaikista asiakirjoista koskien seuraavaa matkakohdetta
    • Tulee huolehtia mahdollisesta Venäjän kauttakulkuviisumista, mikäli matka kulkee Venäjän kautta
    • Tulee hankkia vahvistus lentoyhtiöltä siitä, että lennolle on mahdollista päästä ilman viisumia  - kyseinen käytäntö saattaa vaihdella.


    Yli 30 päivän kestoisille matkoille vaaditaan viisumi. Viisumivaatimukset ovat  Visumservice-infopaketissa.

  2. Passi

    Hakijan tämänhetkinen passi. Passin on täytettävä seuraavat vaatimukset:

    • Sen on oltava voimassa kolme kuukautta matkan päättymisestä
    • Siinä on oltava vähintään kaksi tyhjää sivua viisumia varten
    • Se ei saa olla millään tapaa vahingoittunut

  3. Valokuva

    Sinun on toimitettava valokuva. Lataa valokuvasi verkkoon ja me muokkaamme ja tulostamme sen täyttämään lähetystön vaatimukset. Seuraa https://visumservice.fi/photo-service -sivua kuvasi lataamiseen verkkoon.


    Voit vaihtoehtoisesti toimittaa kaksi värillistä passikuvaa, jotka täyttävät seuraavat tarkat kriteerit: niiden on oltava enintään kolmen kuukautta vanhoja ja otettuna valkoista taustaa vasten, ja niiden on oltava tulostettu korkealaatuiselle valokuvapaperille, niiden on oltava kooltaan 35 mm kertaa 45 mm ja niiden on näytettävä pääsi kokonaan suoraan edestä siten, että kasvot ovat keskellä, ja niillä on neutraali (hymytön) ilme. Et saa käyttää saati silmälaseja tai päähineitä paitsi uskonnollisessa tarkoituksessa. Valokuviasi ei saa nitoa kiinni hakemukseesi, eikä niissä saa olla merkkejä teipistä tai niiteistä.

  4. Todisteet matkan järjestelyistä

    Hakijan alkuperäinen turisteille tarkoitettu voucher-kuponki. Turisteille tarkoitetun voucher-kupongin on:

    • Oltava rekisteröidystä valkovenäläisestä matkatoimistosta tai hotellista
    • Sisällettävä hakijan koko nimi
    • Oltava myönnetty tarkalleen oleskelupäivien ajaksi

  5. Vakuutustodistus

    Alkuperäinen sairausvakuutuksen kattavuutta osoittava todistus. Todistuksen on:

    • Oltava kirjoitettu vakuutusyhtiön omalle kirjepaperille
    • Ilmoitettava ulkomaisen vakuutusyhtiön tai kansainvälisen apua järjestävän yrityksen nimi, osoite ja puhelinnumero
    • Ilmoitettava hakijan koko nimi 
    • Todettava vakuutuksen olevan voimassa koko matkan keston ajan 
    • Todettava vakuutuksen olevan voimassa maailmanlaajuisesti tai ”Valkovenäjän tasavallassa”
    • Todettava, että lääketieteelliset evakuointikulut katetaan
    • Ilmaistava lääketieteellisen vastuun kattavan vähintään 10 000 euroa
    • Ilmaistava vakuutuksen voimassaoloajan alkamis- ja loppumispäivät
    • Oltava kirjoitettu englanniksi

  6. Viisumihakemuslomake

    Yksi huolellisesti täytetty ja allekirjoitettu hakemuslomake.

  7. Visumservice Tilauslomake

    Kopio verkkosivuillamme tehdystä viisumitilauksesta, joka on lähetetty sinulle sähköpostiin.

    Mikäli tilausta ei ole tehty verkkosivuilla, infopaketissamme on viisumitilauslomake, joka tulee täyttää ja toimittaa.

    Huomioithan, että kaikki maksut veloitetaan vasta kun viisumiprosessi on valmis.

  8. Matkustusilmoitus (suositellaan lämpimästi)

    Suomen ulkoasiainministeriö suosittelee Suomen kansalaisia tekemään matkustusilmoituksen. Ole huoletta ja anna meidän tehdä matkustusilmoitus puolestasi. Tilataksesi tämän lisäpalvelun, on sinun täytettävä tässä infopaketissa oleva lomake ja lähetettävä se meille muiden asiakirjojesi ohella.

Premium Priority

Oletko liian kiireinen hoitamaan koko viisumiprosessia?  Visumservice -yrityksen Premium Priority konsultti hoitaa viisumin haun alusta loppuun, tarjoten hakemuksesi mahdollisimman nopeaan käsittelyyn tarvittavaa asiantuntemusta. Koe Premium Priority mukavuus ja varmuus.

Lue lisää

Valokuvien muokkaus-ja tulostuspalvelu

Visumservice valokuvapalvelu. Lataa kuva palveluun ja asiantuntijamme varmistavat, että se täyttää lähetystön vaatimukset.

Lue lisää

Valitse Visumservice

Nopea.  Visumservice on nopein tapa matkalle tarvittavan viisumin hankkimiseen.

Helppo.  Visumservice on helpoin tapa matkalle tarvittavan viisumin hankkimiseen.  Asiantuntijamme ovat tavoitettavissa puhelimitse tai sähköpostitse.

Turvallinen. Visumservice noudattaa alan korkeimpia tietoturvan vaatimustasoja.