Yhdysvaltain ESTA - sähköinen matkustuslupa Yhdysvaltoihin


ESTA-matkustuslupa Yhdysvaltoihin on sähköinen vastine viisumille, mutta passiin ei tule viisumileimaa tai -merkintää.

 1. Visumservice -yrityksen kautta voi hakea lupaa milloin tahansa ja saat ilmoituksen sähköpostitse tai kirjeitse Visumservice -yritykseltä, kun ESTA-matkustuslupa on myönnetty.
 2. ESTA-matkustuslupaa tulee hakea vähintään 72 tuntia ennen matkustamista.

 3. Kun ESTA-matkustuslupa on myönnetty, se on voimassa kaksi vuotta tai yhtä kauan kuin passisi ja mahdollistaa usean saapumisen Yhdysvaltoihin.

Jotta voit matkustaa ESTA-luvalla, sinun on täytettävä seuraavat ehdot:


 • Sinulla tulee olla jatko- tai paluuliput ESTA-järjestelmään rekisteröityneelle lentoyhtiölle tai risteilyvarustamolle
 • Voit oleskella Yhdysvalloissa enintään 90 päivää, mukaan lukien oleskelusi Meksikossa, Kanadassa tai Karibian saarilla
 • Sinulla ei saa olla aikaisempia Yhdysvaltain maahanmuuttolain rikkomuksia (kuten luvattomia yli 90 päivän oleskeluja)

Tärkeitä vaatimuksia ESTA-luvan hakijoille


 • Yhdysvaltojen kansalaiset, joilla on Visa Waiver -ohjelmaan kuuluvan maan kaksoiskansalaisuus, eivät tarvitse ESTA-matkustuslupaa. Tällöin Yhdysvaltoihin matkustettaessa tulee käyttää Yhdysvaltain passia.
 • Huomaa: seuraavat ajankohtaiset muutokset terrorismin vastaisissa lainsäädännössä (Terrorist Travel Prevention Act) koskien viisumivapautusohjelman (VWP) valtioista matkustavia kansalaisia, jotka ovat vierailleet jossakin seuraavista maista: Iran, Irak, Pohjois-Korea, Sudan, Syyria, Libya, Somalia tai Jemen, maaliskuussa 2011 tai sen jälkeen, eivät enää voi hakea ESTA-matkustuslupaa.
 • Viisumivapautusohjelman (VWP) maiden kansalaiset, joilla on lisäksi jonkun seuraavan maan kansalaisuus: Iran, Irak, Libya, Pohjois-Korea, Somalia, Sudan, Syyria tai Jemen, eivät voi hakea ESTA-matkustuslupaa.
 • Huhtikuun 1. päivän 2016 jälkeen kaikilla ESTA-luvan hakijoilla tulle olla biometrinen passi, jonka kannessa on oltava oheisen kuvan mukainen kansainvälinen symboli.

Edut käytettäessä Visumservice -yritystä


 • Suora tukipalvelu. Mikäli sinulla on kysymyksiä hakemuksestasi, asiantuntijamme on käytettävissä puhelimitse tai sähköpostitse.
 • Automaattiset järjestelmän päivitykset. Mikäli ESTA-matkustuslupaa ei hyväksytä välittömästi, järjestelmämme tarkistaa tilanteen automaattisesti matkustajan puolesta ja ilmoittaa, kun lupa on myönnetty. 
 • Välitön varmistus sähköpostitse.  Visumservice lähettää matkustajille sähköpostitse automaattiset vahvistukset tilauksista ja tilausnumerot, joilla voi seurata tilannetta jatkossa. Se säilyttää turvallisen sähköisen tiedoston kaikista henkilökohtaisista tiedoista ESTA-matkustuslupaan liittyen.

Visumservice ei ole osa Yhdysvaltojen hallintoa. Yhdysvaltojen viranomaiset (The US Department of Homeland Security, DHS) tekevät päätökset kaikista ESTA-hakemusista. ESTA matkustuslupaa voi hakea suoraan verkosta DHS:n sivuilta, mutta silloin ei hyödy ylläolevista Visumservice-eduista.